We hebben Sale! Bestel gauw onze leuke producten!

Home » Pole and Aerial Sports Calendar » Over PoleandAerialSports

Even voorstellen

27 December 2019

“WHY: Aandacht voor de Pole and Aerial Sports”

 

Pole and Aerial Sports is gestart vanuit de motivatie dat deze sport veel meer aandacht mag krijgen dan nu het geval is. Foto’s worden vaak maar 1 keer gedeeld, bewaard in the cloud of op een harde schijf. Zo ongelofelijk zonde! Met veel respect kijken wij naar deze atleten, acrobaten en/of artiesten. In de Pole- and Aerial Sports zit o.a. Acrobatiek, Fitness, Flow, Muziek, Dans... en nog meer!

 

Om deze sport goed te kunnen beoefenen moet je veel en heel hard trainen. Kracht & lenigheid zijn nodig, maar ook bijvoorbeeld creativiteit en expressie. Enkele atleten zijn echte professionals, zij hebben er hun beroep van gemaakt en werken in een circus, geven les of participeren op hoog niveau in wedstrijden zoals de Nederlandse- en/of Wereldkampioenschappen. Inmiddels heeft deze sport ook een bond, de Nederlandse Paalsportbond https://www.paalsportbond.nl/ en worden de eerste stappen gezet om als olympische sport te worden erkend.

 

De Pole- and Aerial Sport wordt ook wel het nieuwe turnen genoemd en is eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Van jong tot oud, alle genders en er zijn zelfs paralympics. Het is de snelst groeiende sport in de wereld en dus ook in opkomst in Nederland. Wereldwijd wordt de sport al in meer dan 50 landen beoefent en verdient deze sport een breder podium.

 

Wij hopen met het uitgeven van de Pole and Aerial Sports Calendar een 1e stap te zetten in onze missie, dat meer en meer mensen bekend raken met deze sport, enthousiast worden als toeschouwer of als participant en deze sport gaan erkennen als professionele sport en/of kunstvorm.

De Pole and Aerial Sports Calendar is van, door en voor de Pole and Aerial Community en ‘fans’ gemaakt. Ook voor 2021 zullen wij een kalender maken, dus stuur vooral je foto’s in en kijk voor meer informatie op Deelnemen In 2020 zullen wij een poll maken en mag de community ook de keuze maken voor de beste 13 foto’s.... en zullen wij de kalender voor 2021 uitgeven.

 

Ben je geïnteresseerd in de Pole and Aerial Sports kijk dan eens op YouTube hier zijn veel filmpjes terug te vinden. Ook in het circus (o.a. Circus du Soleil) of bij (Hollands) Got Talent zul je geregeld deze sport terug zien.

Als toeschouwer ben jij van harte welkom om een keer te komen kijken naar een wedstrijd met prachtige optredens, een overzicht van alle wedstrijden in Nederland vind je hier: Wedstrijd Kalender

Dit overzicht is ook heel handig voor atleten/artiesten die graag willen weten waar en wanneer de eerstvolgende wedstrijd in Nederland is en hoe je je kunt inschrijven.

 

Wil jijzelf de sport gaan beoefenen of ben je op zoek naar een leslocatie kijk dan eens hier: https://www.paalsportbond.nl/studios-leslocaties/

 

De Pole and Aerial Sports Calendar is een 'start-up' en wordt mogelijk gemaakt door Doe Het Beter BV.

 

Auteur: Karen Trotter